Anak 6 Bulan tak nak makan

Assalamulaikum, saya nak tanya pendapat mummy semua. Anak saya dah 6 bulan and saya dah start bagi makan awal seminggu. 11/3 hari tu genap 6 bulan. Seminggu tu selera makan dia okay je semua makan tapi bila 2-3 hari ni dia tak mahu makan even fav buah dia pun tak nak. Dia hanya makan biskut baby je. Selain tu dia meragam juga. Adakah ini tanda dia nak tumbuh gigi atau saya kena tukar menu lain untuk dia? Risau juga kalau dia lapar. Terima kasih mummy ❤️

1 Balas

Ya, mungkin tumbuh gigi.. Boleh tukar menu lain dan teruskan offer dia makan dgn kasih sayang. Jangan risau, umur bawah setahun, penyusuan masih makanan utama. Solid food tu pelengkap nutrien je.