Makan Ayam

Hi mommies, mcm mana nak ajar anak makan ayam ya? Ataupun ikan ke buah buahan ke? Anak saya dulu masa umur 6 - 11 bulan okay je makan ayam semua. Start je dia umur 1 tahun ni secara tiba2 je dia tak mau makan ayam, ikan, buah. Kalau bagi diam2 pun dia tahu benda tu masuk dlm mulut and dia terus buang makanan tu. Saya risau dia mcm ni. #bantusharing #ingintahu #firstmom

2 Balas

Hi sis.. anak sye pun dlu mcm tu.. maybe sbb gigi geraham x tmbuh/x byk lg.. jd dia x ske tekstur ayam tu.. bila anak sye da 15-16 bln mcm tu, gigi geraham da byk sikit, & dye bley terima tekstur ayam tu.. klu dlu2, sye cincang halus, skg x payah dah..

4w ago

Ohhh ya kee? Mudahan la anak saya mcm anak awak. Amin. Saya nak dia makan ayam ataupun mana mana makanan yg tekstur nya kasar.

Ayam tu boleh buat nugget atau sosej sis Blend halus pastu gaul dengan sayur cincang tambah lada hitam sebagai perasa sikit then kukus pastu potong2 boleh simpan dalam freezer Buah tu boleh blend buat ice cream

4w ago

Waaa. Terima kasih yaaa. Nanti saya cuba.