kencing manis semasa prenant

Assalamulaikum mommy semua Ada x pengalaman semasa mengadung Ada kencing manis...boleh dptkan petua atau Cara mengelak kencing manis...sy kena minum air gula 18 minggu...anak first sebelum ni ada.

2 Balas

Ikut diet plan yg dietician bg shj.. amalkan suku nasi suku lauk separuh sayur.. kurangkan mknn / minuman tggi gula/kalori/karbo.. minum air kosong secukupnya..

Sis mkn apa smpai ada kencing mnis? Better stop mknan or minuman mnis sis.. bykkn minum air kosong...

5y ago

Yea sy DH kurang minum air manis