minta pendapat

assalamulaikum dan selamat pagi mommy?normal ke baby bump x nmpk lg sdh 6week 4day...mcm x preggy pula rasa nya?

73 Balas

Best nyee ,, hmm sy msk 6minggu da tumpah darah 😪 tak tahu pon mengandung , lewat 10hari check upt 2x -tve so tekak ni gatal nk makan nenas muda cicah asam , kuar darah doktor ckp sy preggy tp gugur da... mcm ta percaya je

Normal sis. Saya dah 4 bulan perut tak nampak lagi, haha kadang suami cakap bila perut nak besar nie, haha Saya dah first pregnant. Then ini kali ke 2 pregnant memang perut kecil sampai 9 bulan.

Sy 8 mgu pn blom nmpk lg.. y nmpk sgt lemak j Sb gemok😂 kdg2 Smpai sy trase sy nie mgandung lg ke x.. 😅 pg2 bgun tido mesti usap perut tgok keras ke lembut.. 🙊

Sy yg tunggu harini pun org cakap perut sy kecik sis..inikn awk baru 6minggu..chill2 je..normal la tu, lain org lain perutnya, lagi2 anak 1st..😅

Saya pun tak nampak lagi baby bump.. dah 7 weeks.. alhamdulilah bila pergi scan dah nampak jantung berdegup2.. lega sangat rasa..

Hahaha normal sis.. sy ni baru 6 weeks tp beso dh mcm 4month..hahaha penangan si kembar 😊 kadag2 segan bile orag tanye dh brape bulan..

Waalaikummusalam.. Anak 1st ke? Klu anak first mmg ambil masa sbb rahim baru nak mengembang dan lemak kat perut pun tak banyak lg hehehe

Saya 19w pun x nampak lagi perut . Mcm biasa2 jer , cuma ade rasa bila dia bergerak 😅 . Timbul2 jer perut kalau diperhatikan

Walaikmslm..saya da 28 minggu pun org ckp mcm x mngandung sbb bby bump x nmpk..normal la tu sis 6 mnggu mc awal lg..😊

Sis tunggu nanti 6/7 bln.time tu kalau dh nampak😂 xlarat nak bawak terus.baju pn xmuat. Sekarang ni masih awal,sabar ye.