BARUT BABY

Assalamuallaikum, ibu2 biasanya berapa helai ya kena beli baru baby? #bantusharing

12 Balas

Waalaikumsalam, sy plan nak beli dlm 6 helai je nanti..sbb melalui pembacaan sy, diorg ckp barut ni pakai masa tali pusat belum tercabut je..maybe sebulan pertama je pakai, lepas tu kalau tak pakai pun xde masalah..dokter ckp it just an accessories..sbb angin tak masuk melalui perut..perut mane ade lubang 😂😂 jd tu la plan sy, dlm 5 6 helai je..

saya beli dlm 8 mcm tuu. anak sya haritu 4hari tali pusat dah cabut tpi still pakai smpai umur 2bulan sbb anak slalu kembung perut.

Saya beli satu je, yg lain adik bagi dalam 3 helai. So 4 helai pun cukup, cuma kena rajin basuh baju anak setiap hari

2y ago

Alhamdulillah

saya cuma beli 5 helai sbb baby pakai pun smp 3 bulan aje. Basuh n pakai semula. Jika byk sgt takut membazir

sy beli 5 helai je jd rajin basuh ckitlh sy x beli bnyk sbb nt umur dia 2 bln ke 3 bln keatas x pakai dh..

barut ke? sy stanby 6 skrg ni.. kena cuci hari2 lps gunalh☺️.. jimat kos 😂

Saya hanya beli 4 helai jaa . Anakku punya 1 set ada 2 pcs . Jimat .

Sy pun beli dalam 4/5 helai je. Sebb barut ni kan nt berbasuh.

Saya nak beli 10 😂 just incase kotor ke apa,

4@5 ok kot.. saiz nb 2 pcs.. 3m* 3 pcs