Kira tendangan bayi

Assalamualaikum..tumpang tanya, hari ne bby tak aktif sgt..last tendangan dlm 12pm (kali ke-3)..tp sampai sekrng baby tak gerk..usap2 perut, perut hanya mengeras shj & senak kat bawah perut..perlu ker pergi ke hosptal utk check, or tunggu sampai 9pm utk cukupkan pengiraan 12jam tu?? Skrng dh 31w+..risau dh ne baby tak grk sgt

4 Balas

Dh pergi check..huhu..baby songsang, hari tu scan kat private klinik kata baby dh pusing turun kebawah..ne check dekat hosp , doc kata baby songsang..Harap semua baik2 la..risau sgt td.. 😢

5y ago

Insyallh..kita doakan yg terbaik buat ibu & baby..jge kesihatan yer..

Klu mommy rse x sedap hati baik jumper doc...6t doc boleh tengok klu ad pape kn...🙂🙂🙂

5y ago

Baik mommy.. 😅 blik kerja baru terus hosptl check

Btter g hospital sis. Drpd tggu kita tmbah risau 😅

5y ago

Itu la..risau sgt bila tak aktif, smlm moleh jer golek2 dlm perut..hari ne kurng terus gerak ny..baik sis..tq

Kurang gerak sbb bby songsang ke?

5y ago

Tak pasti sis..doc kata masih awal kalau baby still songsang.. mrk kira kalau smpai 36-37w still songsang, mmg kena check lg sekli takut ade problm..tp awal bulan 8 hari tu ade scan kat private, kata baby dlm posisi normal & tak songsang..