Anak xberak lepas tukar susu

Assalamualaikum...sy nk tye la..arini ank sy usia 1 bulan 28 ari...dua ari lps sy try tukar dari susu frisco ke susu s-26... Anak sy trus xbuang air besar..normal ke ??

3 Balas

Waalaikumsalam mummy, Kalau pemberian susu fm nie kena berak at least setiap hari.. Janji ada..kalau dia xberak juga Mummy kena buat urutan clockwise + ILV..boleh tgk kat utube and ada cara yg senang juga urutan pelangi... Nie tiap2 hari sy buat dgn anak sendiri setiap kali tukar pampers.. But if dia kuat kencing okla tu.. Tp at least baby yg fm kena ada berak tau mummy. Sehari sekali pun xpa..

2y ago

tq awk...tu la bila Google katanya klu fm kne berak shri skli..risau plak lps tukar susu trus xberak.. nanti sy cbe gogle urutan tu .tq ye...

Waalaikumussalam. Cuba mommy tengok anak bila membuang kalau tahi keras tu memang sembelit. Dan tengok berapa hari dia membuang lepas minum susu tu.

Welcome mummy..😊