SUSU APA YG SESUAI UTK BAYI NEWBORN

Hye moms nk tanya,susu apa ye yg sesuai utk bayi newborn?ank sy baru 21 hari..first sy try s-26,lepastu tukar kpd enfalac baby,tp try yg enfalac baby ni bby sy asyik meragam & sakit perut,sy rasa sbb susu ni la kot..kerap jgk salin pampers dlm masa stgh jam tu mesti sy akn tukar pampers dia..moms boleh suggest x susu apa yg sesuai utk bayi newborn? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

1 Balas

S 26 baby tak okay ke? Semua susu sesuai dan terbaik untuk baby. Tinggal cari yang sesuai untuk anak awak je. Pemilihan susu kena try and error. Awak pilih je susu apa yang awak nak cuba in small packaging. Saya cuma boleh suggest tapi penerimaan tertakluk pada baby. - Enfalac gentlease - Anmumlac - Dupro - Dutchbaby - Similac - Lactogen Ada banyak lagi nanti awak cuba la yang mana awak berkenan.