Kepala baby panas tapi suhu normal

Baby saya umur 6 bulan lebih. Baru2 ni dia demam batuk selsema. Alhamdulillah demam dia dah kebah. Cuma tinggal batuk, selsema pulak makin menjadi kalau dia menangis. Cumanya bila saya pegang kepala dia kadang2 panas betul. Bila check suhu normal ja 36.6 mcm tu. Dia aktif ja tp ada jugak la meragam sedikit bila kahak dia tak nak keluar tu. Saya dah tak boleh nak beza dah bila saya pegang dahi dia panas ja saya rasa dia demam. Boleh bantu? #firstmom #firstbaby #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

awak cuba mandikan anak dengan air suam + epsom salt. biar anak berendam dalam 10 minit. buat dalam beberapa kali sampai demam selsema anak reda. sekarang ni cuaca tak menentu, mandikan je anak tu 3-4x sehari.

sllu tempekkan bedak sujuk, sllu lap badan n kepala mcm orang demam tu n mandikn dy dgn air lemon. boleh kuatkan antibodi jugk tu.