Upt test validity

Buat test pkul 8 mlm...naik 1 line jer....pg ni tgk naik 2 line tp samar... Masih valid ke result nye...?

Upt test validity
11 Balas

Invalid rasanya. Tapi masih boleh monitor line progress seminggu sekali guna UPT yang awak guna..Ada orang HCG rendah mcm saya, 16 hari lewat baru terang line UPT.. itu pun bkn pagi saya test, saya test petang. Pagi air kencing saya banyak dan cair, guna cassette juga, beli kat shopee bagi lah 10 jenis UPT farmasi pun tetap samar sangat ada yang tak naik langsung, apatah lagi nak pakai CB.. Kat farmasi tu tak silap UPT 20miu/25miu. Saya pergi scan terus kat klinik swasta sebab perut cramp sgt. Tak boleh bau pasaraya. Nampak kantung 5w4d. InsyaAllah ada tu, cuba je test ya sebaiknya lepas lewat period.

mcm sy la ni.2 minggu test double line naik lmabt je...alhamdullillah lpas 2 mnggu test guna clear blue positif ,slalu test pun bgs,sekurangnya kita tau keadaan diri...apa2 pun sentiasa doakan dipermudahkan urusan

nak result paling tepat, buat awal pagi lps bangun dari tidur. hcg plg tinggi dlm urine waktu tu. dan resultnya valid ikut manufacturer. biasanya lps beberapa minit. kalau dh berjam2 boleh jadi tak reliable.

mcm sy LA nie bln lepas..gune yg jenis nie..tp lpas 1 2 jam nmpk mcm ade 2 Line..tp bile cek gune yg biasa 1 Line je...bln nie Sye cek lg alhmdulillah naik terang 2 Line...

Kalau dr upt yang sama x valid sbb katanya kalau upt mcm ni dia ada tempoh. Kalau dh terdedah lama x valid. Kecuali kita guna upt lain

Tak valid sis. buat upt baru. Result within 5-10min baru valid. Lepas dari tu dah tak valid. Semoga ada rezeki awak 😉

Tak valid awak. kena 10 minit ke bawah ya. Takpela. Jgn sedih. Nanti cuba lagi. Tuhan tak pernah tidur untuk kamu.

kputusannya apa sis..pregnant tak .sebb tgh alami..nk thu please🥺

tak valid dh..blh jd evaporation line..test lain sis

Dh berapa hari lewat period?