sekadar bertanya..komen2 yg murni sahaja

Assalamualaikum..moms.. tetiba rasa cam lonely sgt..skrg BBY dah masuk 3 bln.. masaalah sy..ttg suami Sy..sejak ad BBY Ni..sy rasa cam dia mjauhkn diri dri sy..sjak BBY busia 2 bln lgi..dia tetibe tidur berasingan dri sy..prnh sy Tanya knp tidur Kat bilik lain..dia jwb silau x bleh tdo n bunyi BBY nangis..btw sy hnya bka lampu time menyusu BBY..n pastu sy ttp..ad kalanya sy tlupa ttp.. dia suami yg baik..x d nafikn..kdg bila BBY susah tdo dia bangun dodoikn n bagi sy tdo dlu...kadang rindunya nk peluk suami Masa tdo...skrg mcm masing2 buat Hal sdri, comunicate tu mmg hmpir 0., Bckp Hal penting je..usah kata nk bergurau, serious manjang..rasa cam fed up pn ye....rasa cam sedih sangat..ad mcm tiada...kadang rasa cam nk merajuk n balik kg..bila ad dpn Mata buat mcm kta x wujud..tapi bila kta x de dpn mta..tahu pulak menghargai..?? kadang x tahu camna nk pujuk hati bgi faham n fikir yg baik2 je...please I need advise ??

11 Balas

Kbykn suami mcm tu ms ank sulung...bertabah ye.. ms ni kalau kite bincg stress pun xguna if suami ada ego die. Lebih kurg sma je sy sis. Ank sulg, rs nya die tolg dodoi kejap je ms dlm pntg tu je. Tu pun brp kali je.. bila dh hbs pntg lgsg xbrp nk sentuh ank, mtk tolg basuhkan baby poo2 mmg x laa jwbnye,die kate awk aje la buat.. sy ckp sy nk die bljr kot2 la esok2 tuhan bg sy dmm.. esoknya betul sy demam,,menggigil bgun urus ank. Ms tu dh nmpk muka bersalah die tp die mmg takut btul nk urus ank, xpndai. Sy fhm tp kn ank kite so kite tpakse jd pandai. Lama2 mungkin die ad tbaca mana2 kot so die dh nk ambik alih sikit2 tugas jg ank if sy sibuk. Ank plk rapat2 at last ank2 menempel kt die je semua..syg papa lebih dri mama kata dorg. Hehe. Doa byk2 sis..

Hm sama lah.. mase mmule ada baby dulu.... baby dh masok 3bln bru sy blik rumh sya.. kw x mmg sy dok rumh mak... hri kedue blik umh sndri ngn baby husbnd mgamok baby asik nges ja.. mlm2 bjge xnk tdo.. smpi dia ckp rasa xnk blik rumh... mmg sedih sagt2. Tp lme2 dia tngok sy diam x layn dia, bru dia sedar kot dia dh ad ank.. khdupn dia brubh..bkn mcm bdue dulu.. sabar ea sis nnti dia sedar.. kjutn tu😅. Skrg alhmdulillah sume husbnd buat untok ank. Nie sy tgh prggy 2nd bby dia dok ckp hbis la bjga plk nnti. Ank sulong bru 1y4m.😂😂.. dia buat kte kne lg taggung kn.

Mst ank 1st ni kan.kalau usia prkhwinan sis baru je mmg akn rs mcm tu.lonely lps ada baby..itulah marriage sis.jgn samakn dgn ms brcinta.bila ada baby komitmen dah brtmbh.dulu akak pun mcm tu.muda lg ada baby.mcm2 akak rs.tp trust me akak dah 12 thn lebih kawin skrg ada baby no 2.fokus dgn baby je.akak x peduli pun psl suami.nk main game ke apa ke.akak buat hal akak.but we still love each other.dia bntu apa yg patut.akak dah x peduli psl loving2 ni..sb masing2 bz urus anak n hal2 lain.sis jgn ambil ati sgt dlm marriage ni.

Hairan... Sama je story u ngan i!!! Anak pun sama dah hampir 3 bulan jugak haha Ur not alone! Sabar je la. Kita pompuan ada period, mood swing kan, mungkin laki pun sama. Ada time dia. Juz accept, buat apa penting utk baby n family buat skang.

Maybe dia rse kurang prhatian dari sis, maybe la kn sbb dh ad ank ni trasa la kot kurang prhatian kt dia.. maybe sis bleh try dekat2 ng husben cm tgh brcnta dlu😅 kte even dh ank jgn abaikan suami lak

Slalu je ws suami bila suami g kje ..bila dia blk slalu je menmpek kat dia...😊 Nati bila suasana n mood ok just trs trg kat suami yg awk terasa dia buat awk cmtu...

Drpd cerita puan, sy rasa.......suami puan nakkan perhatian daripada puan..

Sbr sis, kena jaga hati n kesihatan juga tau

#semogasemuanya baik2 ya sis

Selfish nya suami u hmmmmmm