Rasa bersalah

Hi ibu2. Nak tanya mcm mana nk hilangkan rasa bersalah dengan bby. Anak sy dh 5m+ . Saya newmom. Masa dia baru lahir sy kurang susu dh tpup fm. Lepas tu saya tk de ilmu nk tidur kan dia. Dia bby yg easy going. Jrang sgt nangis/merengek. Saya berpantang dgn mentua alhamdulilah semua baik2. Tp sy rasa senang nk marah. Bila bby tknk tdo saya mcm nk mrh dia. Tp saya tenangkan diri dan mntk mentua handle. Skrg tiap kali saya tgk gmbr waktu dia newborn saya rasa sgt bersalah dan menangis 🥲 pdhl marah sy tu skli tu shja tp rasa bersalah tu ttp ada

3 Balas

sme mcm sye newmom bile sye bru nak rhat dye bgun pdhal dye tdo xckop pstu merengek sy pon maraa pstu bile tgok dye sian dye xtau pape lgi dh kne mara pemikiran bru nak bekembang rsau sgt Pekembangan dye terencat sbb sye mara.. bile sye rse besalah sye peluk dye lme² sye dukung dye bwak dye jalan dpan umah buat dye senyum gelak bgi dye rse hppy balik.. bile tgok dye senyum sye senang hati..

normal je bila kita rasa penat. sye pon mcm tu. nak2 lagi kalau betul2 tgh penat. lps dri tu sye mntk la maaf dgn die. peluk anak. cium. mintak maaf.

Hai. Rasanya mommy penat thats why senang marah²