1st food for my Ammar Mikael

Assalamualaikum... Kemarin 1st day my Ammar Mikael makan... Lewat sikit, dapat makan bubur 6 bulan 2 hari coz mama dia baru ada... Mama & Mikael pjj...hujung minggu ja dapat jmpa... So, for the 1st food, mama perkenalkan Mikael bubur carrot... X banyak jgk Mikael makan coz baru sesi perkenalan...it's ok... #ammarmikaelfoodjourney #6months2days #4dayswaitrules

1st food for my Ammar Mikael
9 Balas

Wah awalnya dah introduce carrot. Saya bg bubur kosong + evoo je dulu utk 4hari ptama sbb nurse advise bg bubur kosong je dulu and buat 4-days rule. Dah pass bubur kosong, baru tmbh sayur (pun continue 4-days rule) sbb kite nk tgk klo baby ada allergic dgn ape2. Ni dr ape yg nurse & doc bgtau and hasil bacaan dr Group fb Happy Baby Food Malaysia. Saya selalu baca dr situ

Maaf bertanya sikit. Evoo sebenarnya apa ya? Mana blh dptkan?

4y ago

Extra virgin olive oil..minyak zaitun..pasaraya ade jual sis

La evoo tu extra virgin olive oil rupanya 😅

Comelnya mangkuk, mna beli 😍

😍😍 seronok tgk ank dpt mkn dah

4y ago

Iya sis...excited betul mama dia mo prepare bubur...

..must try..

tebaekkkk

👍