1st food for my Ammar Mikael

Assalamualaikum... Kemarin 1st day my Ammar Mikael makan... Lewat sikit, dapat makan bubur 6 bulan 2 hari coz mama dia baru ada... Mama & Mikael pjj...hujung minggu ja dapat jmpa... So, for the 1st food, mama perkenalkan Mikael bubur carrot... X banyak jgk Mikael makan coz baru sesi perkenalan...it's ok... #ammarmikaelfoodjourney #6months2days #4dayswaitrules

1st food for my Ammar Mikael
9 Balas

Wah awalnya dah introduce carrot. Saya bg bubur kosong + evoo je dulu utk 4hari ptama sbb nurse advise bg bubur kosong je dulu and buat 4-days rule. Dah pass bubur kosong, baru tmbh sayur (pun continue 4-days rule) sbb kite nk tgk klo baby ada allergic dgn ape2. Ni dr ape yg nurse & doc bgtau and hasil bacaan dr Group fb Happy Baby Food Malaysia. Saya selalu baca dr situ