Tummy time wajib ke

Assalamualaikum,kalau kita x prnh buat tummy time utk ank,mmg perkembangan dia x ada ke? Dia x boleh keraskan leher sampai bila2,x boleh angkat kepala bila badan dia terpusing,xboleh meniarap sendiri ke? Sbb sy keje,malam baru balik. Malam plk ank dh tidur x sempat nk buat tummy time tu. Agak² dia boleh pandai buat semua benda tu sendiri tanpa tummy time x? 🥺

4 Balas

Tak pe mommy, bila mommy cuti boleh buat dgn anak. Anak saya pon bukan tiap hari buat. Ada hari2 je. Alhamdulillah. 2bln dah tegak kepala dia, 3 bulan ni dah mcm nak meniarap plak. Bila ada masa buat je, jgn stress sgt ok! 💪Jgn sampai tak buat langsung.