baby 3m belum kuat angkat kepala during tummy time

hi ada x sini yg jarang buat tummy time tpi at the end baby tetap bole meniarap dan angkat kepala?

3 Balas

Sy x buat tummy time, baby lahir2 je dah bleh angkat kepala. Skrang baby 2 bulan, kalau dukung pun x perlu support kepala dia. Just support belakang je.. sy rasa xde kena mengena tummy time dgn cepat atau lambat angkat kepala. Tp just for training boleh jea.. sampai skrang sy x pernah buat tummy time. Pernah try tapi baby mengamuk. Mcm lambat meniarap je ni.. huhu.. kte tengok la nnti camne

mmg akan boleh angkat kepala sebab by the time mmg baby akan kuat jgk otot leher dia. kena buat hari2 kalau nak latih otot dia