result upt positif ,sebulan selepas gugur

assalamualaikum..hye momies..nk tanya..ada tak berpengalaman mcm saya..sy gugur anak kedua 5w pada 22/2 bulan lepas..n smpai skg tak period lagi.sy check upt harini 26/3 result positif.adakah sy pregnant..?ada momies pengalaman mcm sy tak

result upt positif ,sebulan selepas gugur
17 Balas

Saya pun mcm sis, keguguran bulan 2 dgn usia kandungan 12weeks. And then bulan 3 saya lekat semula tanpa datang haid, sudahnya susah nak confirmkan tarikh duedate dan banyak masalah sikit bila kita tk jangkau betul betul tarikh kehamilan seterusnya. Dari awal kehamilan kalini diduga dgn masalah selalu bleeding disebabkan oleh masalah rahim lemah, pangkal rahim luka dan terkini suspected pre eklampsia. Jadinya puan kena banyakkan bedrest dan jgn terlalu aktif disebabkan rahim tidk rehat secukupnya. Minta doakan saya dan kandungan saya sihat sihat hingga bersalin sbb saya pun masih fobia.

Sy gugur dulu 28/2 - malam anniversary pakej dengan kena covid pastu admit khemah covid dengan staff layan kita macam ape je.. . Lepastu, 20/4 pregnant lagi lepas 1 month period cycle, sekarang dah 15w . Tahniah!! Anda pregnant semula.. Btw, jaga diri baik2 ya.. banyak bedrest pun tak apa .. nanti dah ujung 2nd trimester dah boleh relax sikit

Dah bersama balik ke lpas gugur tu? Kalau dah maksud nya lekat balik lah tu? Tapi sebenarnya kalau boleh rehatkan rahim dulu… Takut kejadian berulang lagi… Apa pun kalau betul sis pregnant banyakkan berdoa ye semoga kalini selamat… ?

2y ago

Cuci tak sakit puan, sebab d buat under bius penuh. Selepas cuci tu ada sedikit rasa tidak selesa. Sebab tu kena pantang betul2. Bed rest sekurang2nya 2 minggu.

saya pn mcm tu jgkk ..bulan lepas tu keguguran ..awal bulan ni haid cm flek darah coklat ..da mula rasa mual"pening xda selera makan ..takut nk test up nnti x naik 2 garis tunggu bulan depan ni ada dtng haid x kalau x xde ... mmng lekat balik

Saya baru gugur 11/7 haritu, pastu harini 25/7 ada keluar eggwhite. Rasa dkat nak waktu subur kot. Risau pula.. so saya and suami tak bersama pun tempoh ni. Risau kalau lekat ke ape. Sbab plan lepas period baru rancang balik?

klu lps keguguran,then period dh suci then 'bersama' kemungkinan pregnant.Pendapat sy better jumpa o&g utk sahkn. kdg ada org baru2 gugur hcg dlm drh tinggi lg sbb blum keluar habis. klu mcm nie sy rasa puan pregnant.?

sy gugur 14/6 dan smpai skg blm period . blm cek dan msh mnunggu priod hahha tp lpas complete kguguran tuh sy ada bsma dgn suami tp ikut priod track(bsma msa tak subur) tunggu hbs nii bln bru cek laa?

saya tggu due je nk besalin... gugur 31/1/21 7w mase gugur... alhamdullillah rezeki... moga sume mommies d permudahkan segala urusan....

InshaaAllah ada rezeki sis tu. Cuma better confirmkan dengan klinik sebab upt memang akan masih positif 2 3 minggu selepas keguguran.

mcm saya. gugur tahun lepas bulan 7. tak sempat nk period bulan 8 upt positive. alhamdulliah skrg dh 32minggu pregnant.

2y ago

sis nak tanye skg pun saya upt positif ..gugur bulan 11 dah negatif..skg bulan 12 belom datang haid..tapi upt positif...dah 4 hari check sama jer tak pekat..sis MCM mana ye