Anyone Kindly share pengalaman Induce

Assalamualaikum, Guys boleh share pengalaman induce x? xkisah by belon/pil/drip pitocin. Sy kena serah diri induce Isnin ni 3.1.23. due date 14.1.23. pls share. nervous. anyway doakan sy jgk guys ❤️‍🔥

7 Balas

hi sis . sy induce pil anak 1st dulu , 13jam tahan sakit lepas 2 kali induce baru ada bukaan jalan dari 2cm . anak 1st mungkin belum ada bukaan sbb tu lama betul . sakit lama tp time bby nk keluar mudah je . anak no 2 bukaan dh 4cm tp dpt induce drip , kalini pun azab baru rasa contraction kuat gila tp kejap je tk sampai 2jam bby keluar . tp lain org lain pengalaman tu , smoga dipermudahkan urusan sis melahirkan 🤲

Hi . Saya sepatutnya due 11.1.23 tapi disebabkan air ketuban kurang dan baby saya dalam kandungan kecik dari kiraan minggu sepatutnya , saya dipaksa bersalin pada 6.12.22 secara normal dan ambil dexa , induce inject dipunggung . Yang penting jangan dengar cakap orang ya kalau induce tu sakit . Yang sakit setiap kali seluk untuk tengok bukaan jalan je . Sis jangan nervous ya . Kuatkan semangat tau . 💪🏼

sy prnh kena induce pitocin 1x. Pkl 3 ptg induce, pkl 6 pagi keesokkannya baru start contraction yg kuat. Sebelum tu contraction manja2 je. Induce tu tk sakit, yg sakit tu contraction. Rasa nk mati smpai mintak czer dgn dr. Start sakit 6pagi, jalan bukak lambat sbb anak first. Even baru 1 cm, tapi sakit dia tk boleh nk ckp. Pkl 12 tgh hari alhamdulillah selamat bersalin.

saya due 1/1/23 tapi dah selamat bersalin 2minggu lepas. saya IOL genap minggu ke 37 dan failed. dari induce belon , 2 kali insert ubat & drip bukaan masih sama. akhirnya emergency czer. dah cuba yang terbaik utk normal tapi Allah sebaik baik perancang 🥰🥹

sama lah sis due kita, tp saya belum disruh serah diri😌

Kenapa kene serah diri sis?