Anyone Kindly share pengalaman Induce

Assalamualaikum, Guys boleh share pengalaman induce x? xkisah by belon/pil/drip pitocin. Sy kena serah diri induce Isnin ni 3.1.23. due date 14.1.23. pls share. nervous. anyway doakan sy jgk guys ❤️‍🔥

7 Balas

Hi . Saya sepatutnya due 11.1.23 tapi disebabkan air ketuban kurang dan baby saya dalam kandungan kecik dari kiraan minggu sepatutnya , saya dipaksa bersalin pada 6.12.22 secara normal dan ambil dexa , induce inject dipunggung . Yang penting jangan dengar cakap orang ya kalau induce tu sakit . Yang sakit setiap kali seluk untuk tengok bukaan jalan je . Sis jangan nervous ya . Kuatkan semangat tau . 💪🏼