Anyone Kindly share pengalaman Induce

Assalamualaikum, Guys boleh share pengalaman induce x? xkisah by belon/pil/drip pitocin. Sy kena serah diri induce Isnin ni 3.1.23. due date 14.1.23. pls share. nervous. anyway doakan sy jgk guys ❤️‍🔥

7 Balas

hi sis . sy induce pil anak 1st dulu , 13jam tahan sakit lepas 2 kali induce baru ada bukaan jalan dari 2cm . anak 1st mungkin belum ada bukaan sbb tu lama betul . sakit lama tp time bby nk keluar mudah je . anak no 2 bukaan dh 4cm tp dpt induce drip , kalini pun azab baru rasa contraction kuat gila tp kejap je tk sampai 2jam bby keluar . tp lain org lain pengalaman tu , smoga dipermudahkan urusan sis melahirkan 🤲