Picky Eater

Assalamualaikum..boleh share tips x utk anak jenis picky eater?

1 Balas

Kalau anak jenis picky eater jangan ajar dia makan benda yg sedap. Contoh macam makanan manis. Makanan bergula. Coklat. Aiskrim..

5y ago

Nak cakap makanan berselera tu ikot pada baby tu sendiri. Sy pun tak taktau sangat. Tapi dulu anak sy pun jenis picky eater. Tapi sy selalu masak kan makanan utk dia macam bubur lembik campur ayam/ikan. Tambah sayur brokoli/carrot/bayam. Nasi lembik makan dengan kuah singgang. Sy tak ajar dia makan nestum atau apa cereal yg jual dkt pasaraya tu. Memang ajar dia makan real food yg sy masak je. Sekarang anak sy dah setahun 8bulan memang makan je apa2 yg sy bagi dan tak memilih makanan.