Berat badan anak 18bulan susut

Hello mommies, boleh share tak siapa ada pengalaman berat anak susut? Boleh bagi tips, anak picky eater, small eater, masi fully breastfeed.

2 Balas

Kalau small eater cuba lebih utamakan protein drp karbo. Mcm anak sy time dye kurang selera sy pujuk mkn telur atau ayam drp nasi atau mee. Protein lebih mengenyangkan dan berkhasiat. Anak sy fully bf jugak dan umur sebaya.

kena bagi dia makan makanan yg tinggi lemak sis, mcm cheese, yougurt, telur, unsalted butter etc. lepas tuh kena lengkap semua ,protein, fiber etc . sblm makan gap myusu, timing sarapan, minum ptg, lunch etc pun kena sama.