hamil

assalamualaikum...bhya ke?sy czer..ank baru 6bulan..tp saya hamil lg..

9 Balas

Hurmm...pertm kali sy mntk maaf jika apa sy taip ni agak menyinggung perasaan sis yg sedang hamil atau buat sis risau... maafkn sy ye✌.klu ikutkn kalau bersalin czer ni seingt sy ms sy bersalin hritu ..doc pakar pesan sila jarakkn kehamilan at least setaun lebih or 2 taun bg memastikn kita btl2 sht.. jahitan perut btl2 dh sembuh n ok sbb dkt luar jahitan mmg nmpk ok dh sembuh..tp lapisan dlm yg doc jahit kita xtw mcmne.. sbb stiap bdn adalah berbeza dr segi kesembuhan nya n etc..sbb ada 7 lapisan kan perut kita d bedah dan d jahit...... Sbb ada spruh kes jahitan blm ok lg dh peknen nti bila perut mkin mmbsr akn jd berair or mcm bocor...ada ritu kes dkt kk ms sy chckup nurse bebel mrh ketika itu... Nurse siap tnye patient xsyg nyawa ke?? ..sbb tu bile kita czer nurse doc awl2 pesan sile jarakkn kehamilan.. berbnding org bersalin normal... Mmg btl hamil lg itu adalah rzki dr Allah n ptt bersyukur..tp kita kne sygkn dri kita juge n kne pk nywa kita juge also bby yg ada.. pape pn sis try la tnye doc ...mereka lebih arif... N mebi mereka blh pantau sis dr semasa ke semasa sbb hamil awl selepas 6bln bersalin..... mg d prmudahkn segala urusan sis nti ea..Allahuma aamiin..