bf sebelah

Assalamualaikum...ade tak mommy kat sini anak dia suka bf sebelah je.puas pujuk ank baru 9 hari..boleh share pengalaman...stress mak kat sini ?

9 Balas

Waalaikumsalam.. Hehe sama mcm saya.. Dah 15hari, baby xnak bf kat kanan melainkan saya dduk.. Klau baring mmg xleh bawak bincang.. Nak sblh kiri je.. Stress juga kdg2 smpi mcm dia nak bawak gaduh je belah kanan tu.. Lucu gak la.. Hahahahahaha last2 sy mengalah, g duduk n bf kat kanan baru lah dia nak..

Mungkin yg sebelah lg tu puting pendek @ ada liang tersumbat. Tu yg baby tak nak hisap. Cuba dl bg dekat breast yg dia nak then lps 10 minit tukar dekat breast yg dia x nak tu. Kerap bersihkan puting guna minyak baby @ berus puting masa mandi utk bukak liang2 susu tu.

5y ago

Ok sis will try trima kasih atas nasihat n tips..

Sis blh pam yg sblh tu sbb nnti bengkak. Mcm sy niple sblh tenggelam baby mula2 mengamuk klu bg yg tu. Sy pam n lama2 baby dah pandai latch br bg yg tenggelam td.. Jgn stres tau nnti susu malu nak klua

Ank2 sy semua tknk bf bela Kann entah npa,,sy da pujuk tknk jg,,Dr anak prtma smpi anak j Ke empat sm jg tak nk bela kann,smpi kcil seblh da

5y ago

Sy da cba tknk BG bela kiri,,sanggup tak bf,,,

Sblum ksi susu sis picit dulu bg kluar susu n bg rasa baby compom dia akan isap tu..

Cuba bf yg belah dy xnk tu dlm gelap..means dy xnmpk muka kita

Cuba lagi sis. Bersihkan breast sebelum menyusu.

Baru 9 hari, boleh lg tu mommy.. Dont gv up ok

Anak sy pun suka sebelah je. Lagi satu sy pump lebih atau pakai Hakka cup bila menyusu

5y ago

Dari dia newborn lagi