Kuning baby

Assalamualaikum Ada sapa2 tau Mcm mna nk turun kn kuning baby ?

26 Balas

bayi saya baru 2 minggu and saya pulak berdarah O . Baby dah 15 hari kuning start drpd 9, naik ke 13 dan sekarang turun ke 6. Misi minta turun sampai 5. apa saya ikhtiar selain susukan baby setiap 1-2jam sekali, saya mandikan dengan air rebusan serai . start mandi tu baru kuning turun slowly. lepastu saya cuba pulak mandikan dengan air rebusan herba cina dekat kedai sensei. Alhamdulilah sehari turun drpd 8 ke 6. Mula2 agak skeptikal juga sebab saya tak percaya benda2 selain saintifik, since dah desperately nak anak sihat saya cuba lah jugak. lain2 remedies yg melibatkan kena bagi anak minum/makan memang saya tak buat. Cuba lah mana tahu boleh turun hehe