Rahim dua

Assalamualaikum..ada ke yg berpengalaman mcm sy,rahim dua..sbelah ada baby,sblah kosong..ada effect apa2 x? Nnti ada prosedur apa2 ke? #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom

13 Balas

Prnah dngar juga kes ni biarpun jarang. Tp xde ape la tu. kira normal je tu. cuma nnt perut makin membesar maybe perut alan senget sebelah je la sbab baby ade kat 1 side rahim je kan. Maybe doctor akan pantau je la kot as high risk pregnancy ke ape ke.

8mo ago

oo ok sis

Jarang dgr klu rahim 2.. kantung 2 tau jgk sebb sy pun ada kantung 2 jgk selepas lahir kan anak sy yg ke dua kembar. dr pun kata kemungkinan akan ada kembar lagi .. Skrg bru hamil anak ke 3 harap kembar jgk😅 apa2 pun nnti share ok..

8mo ago

Aamiin 🤲

kawan i ada 2 rahim jugak and dedua well function. at last dr buang 1 rahim sbb dedua punya menstrual cycle active and almost everyday period. now she ttc

8mo ago

baru setahun rasanya

sy pulak ada doc detect ad 2 uri😅.. satu uri utama besar..satu lagi connected dgn uri utama tu kcik.. mcm2 jnis kejadian Allah kn..

8mo ago

oo mcm2 ya..tula,mcm2 jenis kejadian Allah ni

Sy ada kawan dia ada 2 uterus 2 cervix..skrg dh ada 2 orang anak dia..Nie org panggil uterus didelphys kalau tak silap sy..

8mo ago

ya sis

Sy bukan rahim 2.. Tapi kantung ada 2 & satu kantung ada janin satu lagi xde. Dr ckp vanishing twin. Kembar x jadi.

8mo ago

@nor asmat iyep tak pernah

u rujuk je doktor pakar. hehe. special betul u. kalau dua² ada baby, dpt kembar. 🥰 i rahim terbalik

8mo ago

hehe tula..sy genetik mak sy..mak sy ada kembar dan dia ada dua rahim jgk

bicornuate uterus ni selalunya doktor akan consider high risk pregnancy. chances untuk bersalin awal tu tinggi.

8mo ago

oo ok baik sis.. Aamiin 🤲..tq sis

1st time dengar ada 2 rahim, 2 kantung tu biasa la.. 1kantung ada baby 1 kantung 0

8mo ago

tula..kes ni jarang sngt

special betul 2 rahim. rare ni. nnt sis update la apa kata dr pakar.

8mo ago

hihi..ok sis