35w tapi baby kecik

Assalamualaikum...ad tak pengalaman ibu2 dh 35w tpi dokter kata perut kecik dan saiz baby pun kecik sampaikan saya kena jumpa dokter pakar keadaan baby pulak pergerakan aktif xda masalah ada juga naik tpi sikit cuma x mcm usia kandungan.

2 Balas

risiko kena bersalin awal bila berat bayi kecil dari usia kandungan. nanti pakar akan tgk & tentukan samada kena bersalin awal atau tak.

Hye sis nak tanya, dr ckp kecik? 35weeks berat baby awak berapa ye?

11mo ago

dokter kk ckp dlm 2kg je...tpi anak pertama sya dlu pun dokter sah kn kecik tpi kluar saiz normal je 2.81 dokter yg sambut dia lahir pelik knpa dokter kk ckp kecik sdang kn berat normal msa tu sya brnasib baik ank prtama kluar cepat jdi lahir normal, kdua ni dokter kk pksa g pakar n bersalin awal. delima sya di buat nya tkot mereka slah lgi. mcm anak pertama sya...