Nk tnya pasal pregnancy

Assalamualaikum teman teman, nk tanya, saya test upt ini 15 july, Masya Allah Saya blm bt scan lgi sbb saya ada mssg dgn klinik, dorang ckp lagi dua minggu boleh pi scan And I nk tanya, tadi saya ada flek sikit je warna coklat muda sikit sangat, skrg tk ada lagi, amankah tuh? Saya searching dkt google, insya allah aman sbb biasalah mengandung keluar sikit, janji tk banyak

Nk tnya pasal pregnancy
12 Balas

Kita sama baru 2-3wks.... pengalaman saya, Masa 1st preggy dulu. Nurse pesan. Kalau ade walau setitik darah tu tak normal..Kena pegi check..masa tu nak masuk 11wks, mula2 setompok, lepastu stop.. Lepastu esoknye setompok lagi.. Pegi hosp check doc cakap dah gugur..balik tu sampai je rumah keluar seketul janin.. Sedih masa tu.. Anggap tak ade rezeki... Tapi apa2 pun.. Lain org lain pengalaman nye.. Take care.. jangan buat kerje berat, banyakkan rehat..

Kalau sis rasa ok, sis boleh pantau aje dulu. Kalau boleh pakai panty liner. Kalau masih ada lagi walaupun sikit, better sis jumpa dr. Implantation bleeding biasa takkan banyak kali. Takut ancaman keguguran. Saya pernah gitu juga. Bermula dengan spotting sikit. Tapi saya biarkan sebab appointment dr lagi 4 hari. Konon nak tunggu appointment nanti baru bagitau dr. Tak sempat tunggu appointment, hari ke 3 dah bleeding. 😌

10mo ago

Aamiin allahuma aamiin😊 terima kasih sis

2-3w bersamaan usia kandungan awak 4-5w. mmg masih awal kalau nk scan sekarang. kalau nk nmpak kantung scan masa usia kandungan awak 6-7w. nak nampak baby dn heartbeat boleh scan masa kandungan awak 8-9w dan keatas. boleh jadi darah implementation. ada setengah mommy berlaku masa diawal kehamilan. darah ni keluar tak byk sebesar syiling 10sen. dn berlaku dlm sehari 2 sahaja. sekiranya berlarutan sila segera ke klinik ya

10mo ago

2-3w. bersamaan 4-5w awak😊

Maybe implantation maybe not. Tp kalau skit and 1-2 hari je biasanya ok lagi. Pantau je kalau masi kluar lagi better trus pg doctor check. Saya pregnant skrng so far tak prnah lagi kluar flek ke ape awal kehamilan tu so xde pengalaman sngat.

10mo ago

Alhamdulillah, Malam tadi dah tak ada sis, insya Allah tk ade apa apa, doakan saya ya sis☺️

sy darah keluar sikit wktu 6 weeks terus ke hosp emergncy. threatened misscarriage. jgn rely on google. lain badan lain risiko. might be normal for some person but not us. pegi hosp check itu dischrge penempelan or what

10mo ago

Bukan darah sis, but macam keputihan tapi sedikit coklat muda, sekarang dah tk ada sis

Pengalaman saya sis , upt clear blue 2-3 saya terus ke klinik scan . Kandungan 5 minggu 6 hari . Masa tu dah nampak kantung tapi tak nampak heartbeat baby lagi . Minggu 6 4 day alhamdulilahh complete dah nmpk .

Saya masa 6week ada spotting sikit. Sehari shj. Tapi dr ckp itu pesenyawaan berlaku. Kalau darah still kluar and lebih banyak, awak jumpa dr ya. Awak jaga diri and jangan buat kerja berat. Banyakkan rehat

banyak kan rehat sis..jangan buat kerja berat, insha-Allah tak ada apa2..awal2 memang tak nampak kalau scan, sebab tu dktr suruh tunggu 2 minggu..

10mo ago

Aamiin allahuma aamiin☺️

Saya pon sama.. Tapi.. Pegi klinik terus.. Sbb stiap badan x sama.. Doktor bg saya ubat kuatkan rahim utk makan.. Bila bgtau ada spotting

masyaAllah sama saya sis .. saya ada cuba upt juga 16hb 2line tapi masih samar