MAma MAma Ada Yg Penuh induce atau msuk belon sbb xde bukaan

Assalamualaikum... Sye nk bertanya ada tidak kt kat dalam ini... mgkn induce atau msuk belon sbb xde bukaan.... Sye 39 minggu 1 hari... Doktor suruh bersalin gak takut ada masalah lain... Kalau kita induce atau msuk belon yg mana lagi cepat nye utk perbukann utk bersalin...

12 Balas

Sy induce drip.. 2 bag bru bukaan 8cm. Tp time beg pertama sy ade ambil ubat tahan sakit.. Kul 4pm masuk labour room.. Pukul 10.26pm selamat melahirkan