MAma MAma Ada Yg Penuh induce atau msuk belon sbb xde bukaan

Assalamualaikum... Sye nk bertanya ada tidak kt kat dalam ini... mgkn induce atau msuk belon sbb xde bukaan.... Sye 39 minggu 1 hari... Doktor suruh bersalin gak takut ada masalah lain... Kalau kita induce atau msuk belon yg mana lagi cepat nye utk perbukann utk bersalin...

12 Balas

Pengalaman sy anak no.1 induce ubat 2 Kali sbb jln xnk buka....anak no.2 induce ubt skli. .tp lama jgk tggu nk buka jln ank no.2..9am masuk ubat....mintk ubat than sakit tp doktor takut nanti xrasa bila baby nk keluar..DLM kol 12 mlm cmtu baru bukak 3cm...xlalu makan sy...

saya masuk belon. sepatutnya induce ubat tapi bila check, saya dah start ada contraction, terus x boleh induce ubat. kena pakai belon. First belon, jatuh tapi bukaan masih 1cm. doktor masukkan belon kali kedua. Lepas tu, baru jalan bukak 3cm.

Pengalaman sy ank no 2&3 induce ubat. Induce sbb baby kurang gerak...byk mode tido. So doc suruh bg bersalin ja sbb da ckup bulan. Pg masuk ubat. Lepas asar bersalin...alhamdulillah

4y ago

Kalau boleh sye nk bersalin esok gak

Saya dulu kena induce oxytocin (drip) tu. Msuk pkul 8pg lpas asar bru bersalin. Lpas masuk induce drip tu skit2 nurse naikkan dose dia utk cepatkan bukaan.

4y ago

In shaa Allah. Saya pun tk thu dh nk bersalin sbb mase checkup doc ckp esok dh boleh bersalin ni, saya pun on jela sbb tk thn nk tnggung sakit pinggang lama2. Semoga urusan awk pun dipermudahkan

Semoga dipermudahkan urusan sis bersalin ye. Allahumma Aamiin 🤲🏻. Maaf tak dapat share experience. Blm ada pengalaman induce mahupun belon 🙏🏻

Sy induce drip.. 2 bag bru bukaan 8cm. Tp time beg pertama sy ade ambil ubat tahan sakit.. Kul 4pm masuk labour room.. Pukul 10.26pm selamat melahirkan

doc mcm paksa suruh bersalin je. hehesaya pun pakai induce drip tp time tu jalan tak buka cepat. doc yg main korek bagi bukaan cepat. haha

4y ago

Yg doktor suruh paksa bersalin

fuh..xda pgalaman lg..tp 10/3 ni kne serah diri induce..hrp dipermudahkan urusan..doa kn sy

Sy anak first induce drip..Masuk labor room kol 8pg..pukul 3 ptg bsalin..

Saya induce pil, lepastu belon n after tu drip baru lah bersalin

4y ago

Cmna sakit ka? Amik masa brapa lama?