Ingin bertnya

Assalamualaikum sya mau minta pendapat baru" nhe saya dapt info dri nurse mengatakan untuk vaksin covid19 sya sekarang megndung 6 bulan adakah disni ibu yang sedang megndung sudahh megambil vaksin? Saya bukan ap risaw sanggt sbb ada yg cakap vaksin nhe tidk baik saya just minta pendapat tqq

33 Balas

Vaksin tak baik sbb apa ya? Yg cakap tu ada kelulusan medikal ke? Anggap vaksin ni salah satu ikhtiar utk kita jaga diri dr covid. Psl vaksin utk ibu mengandung ni pun dah lama bermula, dah ramai sgt yg vaksin. Rata-rata tak ada side effect, kalau ada pun tk teruk. Baby dlm perut pun sihat dan aktif.

3y ago

Yup mmg bergantung pd badan masing2 sis, what I meant to say, kita kena beware dgn kesihatan kita. Dah kalau Takut, don’t just assume vaccine xbagus, pegi la jumpa doctor ke check up balik kesihatan oky ke tak. Apa semua okay, proceed vaccine. Nasib Baik sis terus kena tolak pergi emergency. Kalau nasib tak baik, paling2 kena pun ‘bukan sbb vaksin, sbb dah mmg sakit.’ Tak suka bila org terus cop mcm tu, kita just nak org aware jgk dgn kesihatan tu. Takde org mintak nak sakit ni sis. Skrg ni semua pakat duk vaksin, ada yg kesihatan dia abaikan sbb nak vaksin utk Selamat dari covid. Ada je yg jenis, time doktor consult tak bgtau betul2 history kesihatan sbb lg nak ke vaksin tu. Itu bahaya ye