Scan

Assalamualaikum.. Sy nk tye.. Kalau scan kndungan bwah 4 mggu agak2 nmpk x?

32 Balas

nampak bijib kacng a.k.a kantong kecil je.. tnggu lagi 4 minggu baru scan

Xnmpk.. Better 7mggu ke atas.. Saya 7mggu da nmpk dan dah ade heartbeat..

X dpt nampak tu sis, plg2 tgu 6 mgu. Itupun katung baby saja dlu nampak

sy scan 4 minggu x nampak pape.. nampak dinding rahim menebal je..

Blh nmpk kantung sis.. Mcm sya, doc ckp bru 3week.. Dh nmpk kantung

5y ago

Oo yeke

Saya x scan awal 3 bulan lebih baru scan awal sgt mgkin x nmpk

Tak nmpk.. X yah scan bazir je. Tunggu 8 minggu ke atas br buat

5y ago

Sis. Doctor akan monitor utk 2-5 hari. Dan bacaan beta hcg akan diambil. Jadi kalau beta hcg sis ok naik normal, sis prgannt normal. Kalau x, dikuatiri mengandung luar rahim. Bahaya. Kita boleh kehilangan rahim sis. Tu je concern doctor pakar.

Tak nampak. Kadang2 doktor pun taknak scan. Awal sangat

Tak nmpak lagi sis. Saya scan masa 8 minggu. Bru nmpk.

Boleh pergi 7 minggu sis.. InsyaAllah dah blh nmpk