tiada heartbeat janin

hi mommy to be.. nk tnya.. mggu lepas sy ada scan.. time tu 8w2d ada nmpk, kantung, janin dn ada bunyi heartbeat.. tp ari ni sptutnya dh 9w4d..sy try scan smula.. scan atas bwah tp dr x jmpa heartbaby😭... rjuk g kk pn sma.. kk bg sy pluang utk scan smula 2 mggu.. klu x kena d&c.. sy xdk bleeding,prut x skit.. alhan msih ada.. ada x yg mcm sy.. bby akn survive x?

2 Balas

buat last check dkt klinik lain. jika masih jwpn yg sama, means mmg janin dh stop growing. it's called silent/missed miscarriage...kita masih rasa alahan..but it will slowly fade.

10mo ago

if dah dpt opinion yg sama..mmg bby tak survive. moga ibu ayah kuat ya. doa byk2 supaya janin turun sendiri tanpa perlu dnc.

semoga baik2 saja