Baby pramatang

Sapa sini lahir baby pramatang... boleh share pengalaman korg...sy bersalin 33w baby twins...

21 Balas

Baby klua 34minggu. Pecah air ketuban mcm air paip terus p hospital terdekat check dh buka 5cm. Terus cucuk dexa.Hospital tu xbrani terima baby xcukup bulan lagipon ank first. Naik ambulance tukar hospital terus kena tolak labour room. Time tu dh buka 8cm. After 2 jam baru teran sbb xrasa sakit & xtahu mcm mna cara nk teran kalau xrasa sakit. Ank keluar 2.5kg duduk SCN seminggu. Sekarang dh 3 bulan lebih. 🥰

Sy baby twins boy 34 weeks...emergency czer.. Baby pramatang dan berat xckup..lahir trs ddk dlm inkubators..ddk dlm sbln lbh.. alhamdulillah.. berat capai 1.8kg..y 2nd twin kluar dlu.. y 1st twin..2kg bru discharge.. byk memori kami ulang alik hspl hntr susu dan nk pgg diorng..

3d ago

baby sy bru lahir pramatang.boleh tahu mcm mana awak urus untuk pam susu dan ulang alik hospital tu ye?

Kakak saya dulu kembar 3.. kena operate masa 32w.. sbb yg kecik skali tu meninggal dlm perut.. skrg anak tu da nak masuk darjah 2.. x kena tahan nicu sbb baby blh bernafas sendiri..

Ank sulung 24week, ank ke-2 Dan ke-tiga 27 week Dan Alhamdulillah tiga2 shat Dan jarang Sakit,masing2 umur 10thn,8 Dan 6 thn sekarang tngah preggy 32 week

4y ago

Mum scha, mcm mana proses pasang ring tu? Pembedahan ka?

tahniah sis ...dan slmt brpantang..Sy 34wik..berat bby ms lahir 2.1kg..stay dkt nicu 17hri 😉✌ alhmdulillah la ni bby dh umo 6bln..

Saya ank dua2 lahir prem.. Ank 1st 2016, 31w..anak 2nd 2018, 35w..skrg tgh preggy ank ke 3, harap cukup bulan..

4y ago

Anak no. 2 ye.. Yg 1st xsmpt

Ank kembar lahir 35mgu6hari pecah air,drg akn bg injek ksi matang paru2 baby..

saya telah melahirkan anak 1st pramatang 27w, tetapi tuhan lebih sygkn bby. 😭

Sy. 2017 twin boys. Delivered normal Twin 1, Czer Twin 2 (Breech) at 33w5d.

bby sya keluar masa 28weeks

4y ago

Anak buah suami bersalin 34 week seminggu lebih juga kena thn nicu alhamdulilah setelah berat nak masuk 2 kg dh boleh pulang