BABY OVERWEIGHT - Fully Breastfeeding

Assalamualaikum.. Sy nk tau ade x BF mum yg mmpunyai baby overweight? Anak sy mse check up ritu BMI die 20 n misi ckp overweight.. Sy jd risau plak pdhl BF jer pn mmg xde cmpur dgn susu lain. Sampai misi tanye byk kali BF ke? Misi ingat sy dh bg mkkn kowt sampai overweight, pdhl mmg bg susu bdn jer.. Every month berat die naik 1.2kg - 1.5kg , normal ke mcm tu yer tuk baby yg BF??? Ank sy mmg kuat menyusu, adakah disbbkn pemakanan sy die bleh naik berat bdn mcm tu???

1 Balas

Baby boy ye? Teruskan breastfeed je. Janji anak tu sihat. Now berapa bulan and berapa kg?

5y ago

Ok lah tu. Lebih 0.40kg je. Bukan overweight sangat pun. Be happy ok 🥰