Kerap Muntah Lepas Menyusu

Assalamualaikum.. Sy nk mnta pandangan/nasihat. Ank sy bru 1bulan tp kerap Muntah Lepas mnyusu. Normal ke mcm tu atau ada sbb lain?

7 Balas

same mcm baby sy.. spai da lali kena muntah aka jeluak dye..dr dlm pantang spai skrg..kalo klua xleh pakai cntik²...misi kate normal..sbb berat dye naik tiap bulan

mak saya kata biasanya macam tu mungkin sebab tak sedawe betul . baby saya dulu macam tu . so lepas menyusu tu sy bagi dia sedawe betul betul baru baringkan dia .

Tlampau kenyang rasanya🙋🏻‍♀️kalau berlarutan bawa jmpa doc🙋🏻‍♀️

Ank sulung mcm 2 jgk dulu.. p chck swsta dktr kta normal.. lain ank lain cara dia..

Normal kalau baby aktif macam biasa. Selalunya sbb minum terlebih.

5y ago

Owh yeke.. Terima kasih sudi baca dn respond.. 😊

Dia kenyang kot. Perut baby x bsr. Kecikkkk jer. Hehe.

wslam , baby minum fm ?