Ank muntah susu

Ank sy 3 bln lbih tiap kali mnyusu msti muntah lps tu.. padahal da sendawakn dia.. normal ke mcm tu?

3 Balas

Kalau selepas minum muntah yang terlalu banyak dan kerap. Baby tak sesuai susu, atau perut dia sensitif, macam baby saya umur dah nak 4 bulan baru jumpa susu yang sesuai untuk dia, sebelum ni dia muntah2 yang teruk sampai jumpa dr pakar kanak2. Dr suggestkan susu yang ANTI REFLUX, boleh cuba frisolac ar dengan smiliac anak saya sesuai similac TC frisolac cirit birit

anak saya baru 2weeks , tapi lepas je minum susu memang susah and jarang sendawa . dua mggu ni dua tiga kali je sendawa tu pun yg jenis pnjng . Kena sllu alert sbb dia akan muntah je atleast shari tu skli or dua tiga hari sekali , how yaa . dah tepuk blkng 5-10 min pun xsendawa jugak

Kena beza muntah dan jeluak. Muntah tu kena bawa ke klinik. Jeluak normal