Solat & puasa

Assalamualaikum. Sy nak tanya. Sy berpantang hari ke12 hari nie. Tapi hari ke8 darah nifas sy dah kering. Untuk pengetahuan sy bersalin secara czer. Soalannya wajib ke sy solat & berpuasa seperti biasa?

7 Balas

masih baru sgt lg awak ni.. nifas ni paling maksimum 60hari.. nifas kjp ada kjp tiada itu normal..luka awak pun x sembuh lg luar dlm..

1y ago

itu la. nie anak ke3. anak sebelum nie memang 30 hari jugak darah nifas keluar sebab sebelum nie bersalin normal. nie first time kena czer. lepas tu first time jugak darah keluar sekejap je.