Kehamilan Anak Pertama.

Assalamualaikum, sy masih dalam peringkat awal kehamilan. Kantung baby pun tak nampak lagi. Bole tak kongsikan makanan dan minuman yang baik utk ibu mengandung. Terima Kasih.

1 Balas

W'salam. Jangan skip folic acid dan susu. Susu tak kisah apa2, janji jangan tinggi gula. Jangan makan yg tajam2 dan berangin. Nak makan apa pun kena berpada2.

4y ago

Ohh make sure kalau nak makan ubat tu kena jarakkan 2 jam sebelum atau selepas dgn susu dan makan berat. Haah kalau berat naik, memang kena minum air gula.