Susu Terbaik Untuk Ibu Mengandung

Hai salam mommies2, saya nak tanya ada tak ibu amalkan minum susu ketika hamil? Dan boleh kongsikan jenis susu yang terbaik untuk saya ambil semasa awal kehamilan? terima kasih

3 Balas

Sy dlu pernh mnum anmum p sy rasa berat mkin naik lps mnum..org ln xtau la..lgi satu biasanya Dr xsuggest sgt mnum susu prenatal sbb kbnykn susu mgndung ni manis tkut sngkut GDM..tpi klau awk try jgk blh je..selain tu blh mnum susu marigold HL bgus sbb ada kndgn acidfolic, yg ln xberani nk suggest..klau sy mnum je susu kotak tp bkn selalu la, time pi kedai je bru sy beli,.kdg susu strwberry, susu kurma, marigold, dutch lady..

saya pernah baca 1st trimester sahaja minum susu ibu mengandung tu. lepas tu boleh mnum susu biasa je. sebab susu untuk ibu ngandung tu tinggi gula, berat cepat naik, bby besar. so mnum susu biasa je untuk bekalkan kalsium, protein dan nutrisi lain untuk kita. saya dulu mnum hi goat je sebab ade individual pack. senang nk bancuh. awak nk mnum susu kotak je pon x pe. kalau gi cek up, saya bawak bekal susu kotak je

Saya dulu ambik anmum sbb ingredient yg baik utk baby, siap ada acid folic dlm susu. Kalau ada gdm ambik susu biasa je, dutch lady, fernleaf @ goodday kotak tu pun okay..