Tak boleh nak duduk selepas czer

Assalamualaikum.. sy dh selamat bersalin secara czer. Hari ni hari kedua. Cuma sy ada masalah nak buang air besar. Sbb bila duduk mmg sakit sgt sbb rasa tekan dkt bahagian jahitan tu.. sakit tu hanya Allah je tau. Jalan ok masih boleh tahan. Tapi bila duduk tu mmg tak boleh. Sy risau sbb hari ni satu hari tak buang air besar sbb tak boleh nak duduk. Ada tak yg berpengalaman mcm sy jugak, tambah2 najis mcm agak keras sikit, lagi susah nak membuang 😭 Boleh share tips tak yg mana ada pengalaman mcm saya 🙏🏻

Tak boleh nak duduk selepas czer
1 Balas

mcm sy husband bli enema dkt farmasi ..ubt air msuk dkt tmpt mmbuang press air tersebut dan biakan seketika....kmudian nti lepas beberapa second blh mmbuang dgn jayanya..