Tak nak susu botol

Assalamualaikum. Sy dah naik kerja. Sy mula train susu botol anak sebulan sbelum tp x consistent stiap hari tp minggu pertama sy kerja tu dia ok je minum botol. Sabtu ahad sy direct feeding. Tiba2 masuk isnin dia menangis tolak susu botol. Hnya minum susu pukul 2 bila dah betul2 lapar dlm 3 oz. Minggu ni pattern dia sama. Kdg tgh hari baru minum. Kdg ptg. Sehari waktu sy pergi kerja dia hanya consume 3-5 oz mcm tu. Mlm dia mngempeng dgn sy lama sampai 45 minit. Sy lepaskan puting dia menangis. Adakah sy x boleh direct feeding dia waktu hujung minggu supaya consistent guna botol waktu siang

1 Balas

Mungkin nipple confused kot. Rasanya elok sis fokus bg botol jela kt dia buat masa ni