Baby tak nak menyusu botol

Hai mommies, nak tanya baby sy baru 2 bulan 8 hari, sebelum ni masa dia sebulan lebih masih okey lagi menyusu guna botol tapi sy bagi sehari sekali je, masuk dua bulan ni baby sy langsung tak nak menyusu botol, susu formula ke susu badan dia langsung tak nak minum, dia menangis sampai merah satu badan, setakat ni direct feeding ja..adakah disebabkan sy jarang guna botol susu atau sy perlu ganti botol susu ke brand lain, sekarang sy guna comotomo.. Risau sbb bulan disember ni masuk kerja sdah... #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Anak saya pun taknak botol, saya guna tomme tippe & hegen, dua dua baby tolak. Lepastu ramai suggest saya beli pigeon. Saya beli pigeon, anak saya terima botol pigeon. Kebanyakan mommies and kawan saya yang bekeja memang guna botol pigeon. Cuba sis beli.

6mo ago

O, nnti sy suruh laki beli, mudah mudahan baby sy mau, sbb botol susu yg sekarang dia langsung tak nak menyusu..

Cuba guna susu botol jenama pigeon anak sy sama macam akak awal ii ok minum guna susu botol lepastu dah xnk sy beli yg jenama pigeon terus dia ok🤭

6mo ago

Sy dah try beli yg slim neck anak sy tolak juga..huhu

mintak orang lain susukan baby guna botol, ibu duduk jauh dari baby. baby boleh bau ibu, sebab tu dia reject botol.

6mo ago

sy ada minta laki sy tolong susukan guna botol tapi baby sy reject juga sis..huhu