sakit bawah pusat

assalamualaikum. sy dah 30week. kenapa ye kalau sakit bawah pusat.. sakit pedih. baby kuat gerak dan mngeras. tp perut bawah pusat pula sakit. siapa pernah mcm ni?

2 Balas

Tu tandanya rahim kita tengah bersedia untuk bukaan servik 😊 tapi belum masanya lagi kecuali kalau dah keluar darah/ air 😊 dan selalu monitor pergerakan baby, kalau kurang dari 10gerakan & terasa tendangan kuat terus ke hospital

Mmg normal tu sis..sy pun mcm tu jga..skit dia akn merebak smpai ke ari2