Sakit area sebelah perut Kiri

Hi , Ada x siapa pernah rasa sakit bahagian belah perut ?kenapa ye perut sebelah Kiri bahagian bawa selalu nyeri sakit , rasa mcm cramp pun ada tp sakit sangat .. usia kandungan 21weeks

2 Balas

Saya week 18, jadi bila tukar position dengan cepat, bila dia jadi mcm krem and skit, bila jadi kena baring tenangkan diri, bila pegang area tu jadi keras. So saya kebetulan ada checkup klinil esk nya, cek semua okey, and bagi tau nurse jdi macam tu, so nurse kata kdg salah satunya prssure dri kita brsin atau muntah, mmg sblum jdi saya ada muntah kuat, kdg reganagan otot tu kan, boleh jadi jugakk. Banyakan relex kalau jdi, nnti dia okey

1y ago

Amiin, Semoga baik baik saja ya sis😊

Saya pun ada rasa kt sebelah kiri perut tp kdg2 je. Bila terlalu bnyk bergerak naik turun tangga atau angkat brg bnyk 😅

1y ago

maybe jgak sbb buat kja rumah or penat kn .. smoga kandungan kita sihat walafiat slalu