RISAU SANGAT

hi..assalamualaikum.. sy baru preggy 5minggu... Dh scan tp xnampak kantung lagi.. risau dah kat situ.. lepastu.. bru2 ni.. 2 malam dh sy tjaga sbb perut sakit sgt2 kram teruk smpai ke kaki rasa menyucuk2... Normal ke simptom mcm ni atau ada salah makan ke.. please mommy2 kat luar tlg.. ni first time preggy sy??

39 Balas

5w x nampak kantung lg mmg normal sis. Kadang2 org lain 10w baru nampak kantung n heartbeat. Sis sabar ya. Nanti 10w sis g scan lg InshaAllah ada kantung n heartbeat baby. 5w tu baby kecik sangat lagi. Kalau rasa sakit2 perut tu teruk sgt dan byk kali berlaku, sis cepat2 refer doctor. Pegi klinik dan bgtau apa yg sis rasa. Kadang2 sbb rahim nak mengembang tp seeloknya refer doctor. Doctor tau lah tu nanti. Kalau2 nak kena bg ubat kuat rahim ke ape. Sis jgn risau. Apa2 refer doctor.

5y ago

Tq sis..😍😍