+hiv positive

assalamualaikum. suami saya mmg dr sebelum kahwin dah diagnosed +hiv. setelah beberapa tahun kami berkahwin, saya pulak diagnosed +hiv. mintak maaf jika ada yg kurang selesa dengan soalan saya. ada harapan lagi tak untuk saya pregnant semula jadi (tanpa ivf semua tu?) saya memang mengharapkan cahaya mata, tapi semua dah tertulis utk saya & suami kena benda ni. jangan kecam ya, saya memerlukan jawapan.

5 Balas

Hiv +ve kan kena on treatment dlu mkan ubat .. nnt doctor akan guide. Nnt dah selamat smuanya doctor dah suruh blh try dah natural untuk pregnant. Kena kn treatment dlu dua2

7mo ago

A ah nnt doctor akan pantau darah juga kalau tahap virus dlam darah tu dah tahap yg takkan berjangkit baru la blh ade anak masa tu. Takde ivf la blh je natural way tu.

ada.. kenapa plak xde.. since both ade hiv, bley try natural.. ivf klu one ade hiv.. btolkn sye klu salah ye..

7mo ago

alhamdulillah senang dengar. sebab nak buat ivf semua tu kena ada kos, saya & suami tak mampu

Knpa teruskan kahwin klu tahu bakal suami +hiv.. apa2 pun semoga dipermudahkan urusan tt

7mo ago

Awak ni ade pulak tanye begini, tanye soalan sensitif. Confirm la dia tahu dan faham risiko tu sbb tu lah dia teruskan perkahwinan. Bukannye dia kena paksa ke apa 😅 Org tnye bende lain , lain pulak kena tanya

minta saranan doc ye puan.

treatment dlu