Test hiv wajib ke?

Hello moms.. klu kta pregnant, hiv test tu mmg wajib kna buat ke..and setiap kehamilan kna buat ke.. atau kehamilan prtma sja? #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

hai..kalau sy sblm ni first bby kna buat hiv tu suami isteri.. tpi nurse akn buat masa pertama kali cek up nanti..masa ambik darah, dia akn pggil husband skli.. ni masa blm covid la.. skrg xthu cm mna.. sbb yg no dua ni blm pgi buka buku lagi 🤭 baru 5week..

2y ago

tulh rsanya mcm kna buat hiv test lgi..tpi tulh jgk, lupa2 ingat 😅

tak perlu kot sis. sebab time nk nikah dulu kan pejabat agama suruh buat hiv test dulu kat kk baru boleh nikah. and masa saya pregnant anak first kk tak suruh buat pon. ni nk masok second baby pon nurse tak suruh buat.

2y ago

ow yke. . sy pun dh lpa.. sbb dh lama kn..😅