Jahitan terbukak

Assalamualaikum smua...sy bru 2 bln brslin ank ke 2 secara normal..bru2 ni sy ada sruh hb tgk jhitan mcm mn ok ke xok hb ckp mcm ada jel wrna merah dkt laluan sy suh amik gmbr dn gmbar tu sy ada tnjuk dkt Dr..Dr ckap mcm jhitan trbkak dr srh dtg dr nk tgk...ibu2 dlm ni ada xyg mcm sy jhitan trbkak blik?

5 Balas

Saya pernah jahitan tbuka, luar la. Baru brapa hari sdh tbuka. I think masa dekat wad kanak2 mgkn. Sbb masa tu anak saya kena jaundice.(first born) so pergerakan kena laju. Anak nangis xda tolong tengok masa tu. sebulan jga la hari2 pg cuci luka di hospital. Then sy pakai ubat cuci luka dermacyn(nurse suggested) mmg cepat tumbuh la isi. Luka sy x kena jahit balik. Syukur alhamdulillah 😊

Jahitan blah dlm yg trbkak...mule2 tu ada rse pedih cket la ms ltak ubt kuning skrg dh xde rse ape tp bhgian pinggang ke bwh akn cpt lenguh...ari ahad ni bru nk g klinik

Sis ade rs ppe yg lain x Sy pon br nk msuk 3bln bslin Sblm ni jhtn luo tbkak tp xbyk laa Risau plk jhtn kt dlm tu sbb xtau dh baik ke blm kn

Cari Solcoseryl kat farmasi. Untuk jahitan episiotom yg terbuka. Nanti dia bercantum balik

Jahitan Dlm ke luar sis.seriau plak.saya Bru je sebulan lbh.risau plak