anak tak nak susu botol

assalamualaikum semua,maaf anak sya brumur 7 bulan lebih,sya pregnant dan air susu sya ada drop sikit.. dan ank sya langsung tak nak susu botol apa ptut sya buat,mcm2 susu da try , dia gigit2 je puting botol tu

2 Balas

sis boleh cuba buat power pumping utk create demand susu. cara boleh google. pengambilan makanan berkhasiat juga membantu.kerapkan skin to skin dgn baby. naikkan mood bg happy. insyallah akan membantu susu meningkat. Kerap/jaga waktu pump every 2@3 hours sis boleh try Innate Lactea, milkbooster campuran kurma merah, longan, barli. insyallah kalau serasi dpt menambahkan susu badan dan mnjadikan susu pekat. boleh whatsapp sy jika berminat 0109268238 - Myra

cuba bagi susu botol ketika dia betul2 lapar sampai menangis,masa itu anak Puan akan mula minum susu botol...Mcm anak juga